Sekaná s uzeným masem, slaninou a s pečenou máslovou dýní

Recepty, Mleté maso

Suroviny

asi 400 g mletého masa
100 g uzené slaniny
100 g uzené plece
sůl, pepř
majoránka
česnek podle chuti
1/2 dcl smetany - nejlépe ke šlehání
celý kmín na posypání
Na dýni:
1 kus máslové dýně
olivový olej, asi 1 až 2 lžíce
tymián
rozmarýn
sůl
4-5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, smetanu, majoránku a utřený česnek. Slaninu a uzené maso nakrájíme na kostičky a přidáme k mletému masu.

  2. Všechny suroviny dobře propracujeme, vytvoříme šišku, kterou vložíme do pekáčku, posypeme ji kmínem a podlijeme vodou. Pečeme na 200 stupňů zhruba hodinu, během pečení podléváme výpekem.

  3. Dýni rozpůlíme na poloviny, vyjmeme semínka a oloupeme ji. Nakrájíme ji na kostky a vložíme do misky. Přidáme olivový olej, sůl, tymián, rozmarýn a na hrubší kusy nakrájený česnek.. Vše promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut na 200 stupňů, podle potřeby i déle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!