Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek tarhoně
- 1,5-2 hrnky drůbežího vývaru
- mražený hrášek+kukuřice
- 2 lžíce sojové omáčky
- špetka kajenského pepře
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky a smícháme se sojovou omáčkou a pepřem. Necháme v pokojové teplotě hodinku uležet.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme maso a zprudka opečeme.
Když maso zbělá, přisypeme tarhoňu a společně krátce opečeme. Zalijeme větší částí vývaru a pod poklicí dusíme cca 10 minut.
Občas musíme promíchávat a během dušení přisypeme kukuřici a hrášek. Vývar doléváme podle potřeby.
Po 10 minutách by měla být tarhoňa téměř měkká. Směs v pánvi dochutíme pepřem a solí, přikryjeme poklicí a necháme ještě dojít.
Všechna tekutina by měla být vsáknutá a maso i tarhoňa měkké.