Dýňová rýže s kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g kuřecího masa
- 200 g očištěné muškátové nebo hokaido dýně
- 150 g pórku
- máslo nebo olej
- cca 1 lžička kari koření, dle chuti
- sůl
- bílý pepř
- 150-200 ml smetany na vaření nebo kokosového mléka
- cca 120 g rýže v suchém stavu
Postup Dýňová rýže s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme a dle návodu uvaříme doměkka v osolené vodě.
Kuřecí maso a očištěnou dýni pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme na plátky pokrájený pórek, který necháme zesklovatět, vše dochutíme kari kořením, solí a pepřem dle chuti, přilijeme zhruba dvě lžíce vody a krátce podusíme.
Do směsi vlijeme smetanu na vaření nebo kokosové mléko, necháme provařit a odstavíme. Přisypeme hotovou rýži, promícháme, případně dosolíme dle chuti a můžeme podávat.
Na talíři dozdobíme čerstvě pokrájeným pórkem nebo kokosovými lupínky.