Játra podle mého tatínka

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
1 cibule
1 lžíce worcesteru
1 vrchovatá lžička sladké papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 rovná lžička mletého kmínu
1 lžička vegety
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
12 % smetana na vaření (množství záleží, kdo jak má rád)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.

  2. V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.

  3. Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!