Játra podle mého tatínka
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 1 cibule
- 1 lžíce worcesteru
- 1 vrchovatá lžička sladké papriky
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 rovná lžička mletého kmínu
- 1 lžička vegety
- 2 lžíce sádla
- sůl
- mletý pepř
- 12 % smetana na vaření (množství záleží, kdo jak má rád)
Postup Játra podle mého tatínka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.
V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.
Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.