Králík na medu se zelím
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Na králíka:
- králík
- palička česneku
- 100 ml oleje
- 100 ml vína
- 3 pl medu
- sůl
- 2 kl koření na králíka
- voda na podlití
- Na zelí:
- hlávka zelí
- 2 cibule
- 50-100 g špeku
- 3 pl cukru
- sůl
- ocet
- mouka
- 300 ml vody
- hladká mouka
Postup Králík na medu se zelím
Postup přípravy receptu
-
Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce králíka. Pečeme na 200°C pod polkicí 40 minut, odekryté 10 minut. Podléváme vodou dle potřeby. Po dobu pečení poléváme maso výpekem.
Zelí si umyjeme, nakrájíme, osolíme, rukama pomačkáme a dáme stranou. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce a necháme rozpustit, cibule očistíme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme ke špeku. Orestujeme a přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přisypeme nachystané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 20 minut. Vodu smícháme s moukou, přilejeme k zelí a dalších 20 minut vaříme. Podle chuti dosolíme a přidáme ocet(2pl).