Paštikoše
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 350 g kuřecích jater
- 120-150 g čerstvého másla
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- případně jiné koření dle chuti
- 1 malá cibulka
- 1-2 PL smetany
Postup Paštikoše
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve očistíme játra, propláchneme, ořežeme a nakrájíme na drobné kousíčky.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme očištěná játra, necháme asi čtvrt hodinky na pánvi restovat.
Z pánvičky přeložíme do kastrolu, osolíme, opepříme, přidáme 120-150 gramů másla, zakapeme 1-2 lžícemi smetany.
Vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Vzhledem k hustotě směsi budeme muset asi mixovat po částech nebo máte-li, pak použijte ruční tyčový mixér.
Připravte si silikonové košíčky, do kterých naporcujete hotovou rozmixovanou směs. Nechejte zchladnout a teprve potom uložte do ledničky.
Před podáváním se dobře vyndává ze silikonových košíčků, nazdobí se například brusinkami či čerstvě posekanými bylinkami.