Paštikoše

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

350 g kuřecích jater
120-150 g čerstvého másla
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
případně jiné koření dle chuti
1 malá cibulka
1-2 PL smetany

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve očistíme játra, propláchneme, ořežeme a nakrájíme na drobné kousíčky.

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme očištěná játra, necháme asi čtvrt hodinky na pánvi restovat.

  3. Z pánvičky přeložíme do kastrolu, osolíme, opepříme, přidáme 120-150 gramů másla, zakapeme 1-2 lžícemi smetany.

  4. Vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Vzhledem k hustotě směsi budeme muset asi mixovat po částech nebo máte-li, pak použijte ruční tyčový mixér.

  5. Připravte si silikonové košíčky, do kterých naporcujete hotovou rozmixovanou směs. Nechejte zchladnout a teprve potom uložte do ledničky.

  6. Před podáváním se dobře vyndává ze silikonových košíčků, nazdobí se například brusinkami či čerstvě posekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy