Rozlítané holubky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 900 g mletého vepřového masa
- 400 g rýže
- 1 kg hlávkového zelí
- slunečnicový olej
- sůl (Podravka)
- pepř
- kečup
- rajský protlak
Postup Rozlítané holubky
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži tak, aby trochu chroupala. Hlávkové zelí spaříme v horké vodě, listy odkrájíme (postupujeme až ke středu), velké listy překrojíme na čtvrtky.
Mleté maso a rýži dáme do mísy a přidáme kečup, sůl (Podravku), pepř a promícháme s trochou oleje.
Do pekáčku dáme pečící papír (aby se to nepřichytilo) a postupně rovnáme zelí tak, že jednotlivé listy vrstvíme na spodek a dáme na ně maso. Uděláme asi 2-3 vrstvy, podle toho, kolik máme zelí. Navrch klademe zbylé listy a zalijeme směsí vody ze zelí a rajského protlaku.
Zapékáme cca 2 hod na 100°C.