Rozlítané holubky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

900 g mletého vepřového masa
400 g rýže
1 kg hlávkového zelí
slunečnicový olej
sůl (Podravka)
pepř
kečup
rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži tak, aby trochu chroupala. Hlávkové zelí spaříme v horké vodě, listy odkrájíme (postupujeme až ke středu), velké listy překrojíme na čtvrtky.

  2. Mleté maso a rýži dáme do mísy a přidáme kečup, sůl (Podravku), pepř a promícháme s trochou oleje.

  3. Do pekáčku dáme pečící papír (aby se to nepřichytilo) a postupně rovnáme zelí tak, že jednotlivé listy vrstvíme na spodek a dáme na ně maso. Uděláme asi 2-3 vrstvy, podle toho, kolik máme zelí. Navrch klademe zbylé listy a zalijeme směsí vody ze zelí a rajského protlaku.

  4. Zapékáme cca 2 hod na 100°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!