Marinované výpečky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřového boku bez kosti
250 ml piva
250 ml vývaru
2 PL dijonské hořčice
sůl
pepř
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem (můžete samozřejmě použít lisovaný česnek). Přidáme 2 lžíce hořčice a promícháme. Všechno maso by mělo být obaleno, pokud ne tak přidáme hořčici. Zalijeme pivem a vývarem (nejlépe vepřovým, popřípadě bude stačit i voda). Přikryjeme alobalem a dáme přes noc odležet do ledničky.

  2. Troubu rozehřejeme na 150 °C, vložíme stále přikrytý pekáček a pečeme asi 90 minut. Poté odkryjeme, teplotu navýšíme na 200 °C a pečeme přibližně dalších 60 minut, než maso dostane pěknou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!