Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem
Recepty, SalátySuroviny
- Salát:
- 80 g římského červeného salátu Little Gem (asi 1 hlavička)
- 60 g baby špenátu
- 1/2 zralého manga
- 1 zralá nektarinka
- 1 mozarella
- 50 g prosciutta (asi 4 plátky)
- hrst čerstvého koriandru
- Zálivka:
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 dl olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem
Postup přípravy receptu
-
Salát Little Gem pokrájíme nebo natrháme na kousky, smícháme v míse s baby špenátem a rozdělíme na talíře.
Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, nektarinku nakrájíme na dílky a oboje přidáme na talíř se salátem.
Mozzarellu nakrájíme na kostičky, prosciutto na proužky a opět obojí rozdělíme na talíře.
Na zálivku smícháme v šejkru nebo zavírací sklenici všechny ingredience a důkladně protřepeme.
Salát polijeme zálivkou, navrch nasypeme celé lístky koriandru a podáváme.