Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem

Recepty, Saláty

Suroviny

Salát:
80 g římského červeného salátu Little Gem (asi 1 hlavička)
60 g baby špenátu
1/2 zralého manga
1 zralá nektarinka
1 mozarella
50 g prosciutta (asi 4 plátky)
hrst čerstvého koriandru
Zálivka:
nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
1/2 dl olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Salát Little Gem pokrájíme nebo natrháme na kousky, smícháme v míse s baby špenátem a rozdělíme na talíře.

  2. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, nektarinku nakrájíme na dílky a oboje přidáme na talíř se salátem.

  3. Mozzarellu nakrájíme na kostičky, prosciutto na proužky a opět obojí rozdělíme na talíře.

  4. Na zálivku smícháme v šejkru nebo zavírací sklenici všechny ingredience a důkladně protřepeme.

  5. Salát polijeme zálivkou, navrch nasypeme celé lístky koriandru a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!