Pečené plněné papriky s cibulí a rajčaty

Recepty, Mleté maso

Suroviny

10 - 15 dkg bok Flamendr
1/2 balíčku špaget
1 červená kapie
10 cm pórku
3-4 žampiony
5 dkg sušených rajčat
sůl
pepř
Niva na posypání (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Vločky namočíme do mléka. Mleté maso smícháme s půlkou cibule najemno nakrájené, rozetřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a nasáklými vločkami. Poctivě mícháme, až se vše spojí. Já už vajíčko nepřidávám, ale kdo chce a bojí se, že nebude hmota držet pohromadě, může klidně vejce přidat.

  2. Pak si připravíme papriky. Seřízneme vršky, vydlabeme jadýrka, omyjeme a z vrchu i z vnitřku poctivě posolíme.

  3. Když už jsme v krájení, pokračujeme zbylou cibulí, kterou nakrájíme na půlměsíčky, rajčata na čtvrtky a čepičky paprik na kousky.

  4. Dno pekáče pokapeme olivovým oleje, poklademe částí cibule a rajčat.

  5. Vydlabané papriky naplníme připravenou masovou směsí a klademe na zeleninový základ do pekáče. Zakapeme olivovým olejem, můžeme přisolit a bez podlévání pečeme přiklopené cca 40minut.

  6. Poté odkryjeme a necháme ještě tak 15 minut, aby papriky dostaly zlatavou barvu. V případě potřeby podlijeme, ale zelenina pustí tekutiny dostatek.

  7. Ze zbylého masa dělám kuličky a vkládám mezi papriky. Podáváme s vařeným bramborem a nebo chlebem. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!