Pečené plněné papriky s cibulí a rajčaty
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 10 - 15 dkg bok Flamendr
- 1/2 balíčku špaget
- 1 červená kapie
- 10 cm pórku
- 3-4 žampiony
- 5 dkg sušených rajčat
- sůl
- pepř
- Niva na posypání (nemusí být)
Postup Pečené plněné papriky s cibulí a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Vločky namočíme do mléka. Mleté maso smícháme s půlkou cibule najemno nakrájené, rozetřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a nasáklými vločkami. Poctivě mícháme, až se vše spojí. Já už vajíčko nepřidávám, ale kdo chce a bojí se, že nebude hmota držet pohromadě, může klidně vejce přidat.
Pak si připravíme papriky. Seřízneme vršky, vydlabeme jadýrka, omyjeme a z vrchu i z vnitřku poctivě posolíme.
Když už jsme v krájení, pokračujeme zbylou cibulí, kterou nakrájíme na půlměsíčky, rajčata na čtvrtky a čepičky paprik na kousky.
Dno pekáče pokapeme olivovým oleje, poklademe částí cibule a rajčat.
Vydlabané papriky naplníme připravenou masovou směsí a klademe na zeleninový základ do pekáče. Zakapeme olivovým olejem, můžeme přisolit a bez podlévání pečeme přiklopené cca 40minut.
Poté odkryjeme a necháme ještě tak 15 minut, aby papriky dostaly zlatavou barvu. V případě potřeby podlijeme, ale zelenina pustí tekutiny dostatek.
Ze zbylého masa dělám kuličky a vkládám mezi papriky. Podáváme s vařeným bramborem a nebo chlebem. Dobrou chuť.