Játra s kyselým zelím
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- drůbeží játra
- cca 300 g kyselého zelí
- lžíce sladké mleté papriky
- sůl dle chuti
- špetka pepře
- 1 ks bobkového listu
- lžička celého kmínu
- 2 cibule
- olej
- Příloha: mačkané brambory
Postup Játra s kyselým zelím
Postup přípravy receptu
-
Zelí si předem uvaříme v hrnci do změknutí. Cibuli nakrájíme na půlměsíce. Vložíme do hlubší rozpálené pánve s olejem, smažíme dozlatova.
Játra nakrájíme na kostičky a opláchneme, poté vložíme do cibule a játra zatáhneme.
Takto připravená játra osolíme, opepříme, přidáme kmín ať na pánvi zavoní a nakonec zaprášíme sladkou mletou paprikou, dáme bobkový list. Poté podlijeme trochou vody ze zelí. Do takto připravených jater zamícháme uvařené zelí.
Jako příloha šťouchané brambory.