Játra s kyselým zelím

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

drůbeží játra
cca 300 g kyselého zelí
lžíce sladké mleté papriky
sůl dle chuti
špetka pepře
1 ks bobkového listu
lžička celého kmínu
2 cibule
olej
Příloha: mačkané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si předem uvaříme v hrnci do změknutí. Cibuli nakrájíme na půlměsíce. Vložíme do hlubší rozpálené pánve s olejem, smažíme dozlatova.

  2. Játra nakrájíme na kostičky a opláchneme, poté vložíme do cibule a játra zatáhneme.

  3. Takto připravená játra osolíme, opepříme, přidáme kmín ať na pánvi zavoní a nakonec zaprášíme sladkou mletou paprikou, dáme bobkový list. Poté podlijeme trochou vody ze zelí. Do takto připravených jater zamícháme uvařené zelí.

  4. Jako příloha šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!