Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g bůčku
rýžové nudle Bún
Na marinádu:
3 PL třtinového cukru
2 PL rybí omáčky
1 PL sójové omáčky
2 PL limetkové šťávy
2 posekané stroužky česneku
1 nahrubo nakrájená cibule
Na zálivku Nước chấm:
1 PL cukru
1 PL rybí omáčky
1 PL rýžového octa nebo limetkové šťávy
2-3 PL vlažné vody
1-2 stroužky česneku
sušená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Maso před krájením nechte v mrazáku trochu ztuhnout, půjde vám to mnohem lépe. Je třeba bůček nakrájet na cca 3 - max.5 mm plátky. Z výše uvedených surovin vymícháme marinádu, do které vložíme maso, cibuli a česnek. Důkladně promícháme a necháme v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžeme nechat i přes noc.

  2. Bůček vyjmeme z marinády, očistíme ho od cibule a česneku a rozložíme na pečící mřížku, kterou položíme přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpálíme gril a vložíme plech s masem. Grilujeme z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychle.

  3. Na zálivku použijeme výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmícháme cukr a pak přilijeme ocet, rybí omáčku, vmícháme rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a necháme odstát.

  4. Nudle připravíme podle návodu na obalu a na salát použijeme listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžeme i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť. Maso podáváme s nudlemi, zálivkou a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!