Kuřecí salát s domácí tatarkou

Recepty, Saláty

Suroviny

250-300 g kuřecího masa (vařené, grilované, pečené)
1 řapík celeru
100 g sýru Gouda
červená cibule
Tatarka:
100 ml mléka
200 ml slunečnicového oleje
lžička plnotučné hořčice
špetka cukru
sůl
pepř
1 nakládaná okurka
malá šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme tatarku. Do úzké nádoby dáme olej, mléko, hořčici, sůl, pepř a cukr. Táhneme ponorným mixérem nahoru a dolů, až směs zhoustne. Přidáme, a už jen vmícháme jemně nastrouhanou okurku a jemně nasekanou šalotku. Vše promícháme a dochutíme.

  2. Maso a sýr pokrájíme na kousky a řapík a cibuli nakrájíme na hodně tenké proužky. Vše promícháme, přidáme tatarku a podle chuti dochutíme solí a pepřem. Salát dáme vychladit a podáváme s pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!