Kuřecí salát s domácí tatarkou
Recepty, SalátySuroviny
- 250-300 g kuřecího masa (vařené, grilované, pečené)
- 1 řapík celeru
- 100 g sýru Gouda
- červená cibule
- Tatarka:
- 100 ml mléka
- 200 ml slunečnicového oleje
- lžička plnotučné hořčice
- špetka cukru
- sůl
- pepř
- 1 nakládaná okurka
- malá šalotka
Postup Kuřecí salát s domácí tatarkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme tatarku. Do úzké nádoby dáme olej, mléko, hořčici, sůl, pepř a cukr. Táhneme ponorným mixérem nahoru a dolů, až směs zhoustne. Přidáme, a už jen vmícháme jemně nastrouhanou okurku a jemně nasekanou šalotku. Vše promícháme a dochutíme.
Maso a sýr pokrájíme na kousky a řapík a cibuli nakrájíme na hodně tenké proužky. Vše promícháme, přidáme tatarku a podle chuti dochutíme solí a pepřem. Salát dáme vychladit a podáváme s pečivem nebo jen tak.