Vejce zapečené na zelených fazolkách
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Podle počtu strávníků, já dělala jenom jednu porci a na tu jsem potřebovala:
- 1 vejce
- 1/2 plechovky sterilovaných zelených fazolek
- olej
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce kečupu
- sůl
- zelená petrželová nať
- 50 g strouhaného sýra (já jsem použila plísňový sýr)
Postup Vejce zapečené na zelených fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Zelené fazolky scedíme a necháme okapat.
Na rozehřátém oleji osmažíme na drobno nakrájený česnek, přidáme fazolky, kečup, sůl, nasekanou nať a chvíli podusíme.
Z fazolek na pánvi utvoříme pomocí vidličky hnízdo, do kterého rozklepneme vejce. Přikryjeme na chvíli poklicí. Jakmile začne žloutek tuhnout, posypeme sýrem a necháme ještě chvíli pod poklicí dopéct.
Podáváme s brambory, bramborovou kaší, zeleninou podle chuti.