Muffiny z vařeného pomeranče s čokoládovým ganache

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 pomeranč
4 hřebíčky
1 badyán
kousek celé skořice
těsto:
2 vejce
120 g cukru (použito 60g třtinového a 60g bílého písku)
130 g hladká mouka
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
ganache:
100 g čokolády na vaření
120 ml šlehačky
20 g másla
kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč omyjeme, vložíme do tlakového hrnce spolu s kořením, zalijeme, aby byl ponořený a vaříme 20 minut. Poté necháme vychladnout.

  2. Zatímco se pomeranč vaří, svaříme si šlehačku s máslem do bodu varu, horkou nalijeme do misky s nalámanými kousky čokolády a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Za občasného zamíchání necháme vychladit. Vychladlý pomeranč rozmixujeme (celý, i se slupkou).

  3. V míse ušleháme vejce spolu s cukrem do pěny, vmícháme mouku se solí a práškem do pečiva a nakonec promícháme s pomerančovou hmotou.

  4. Plníme košíčky a pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 160°C.

  5. Vychladlé upečené muffiny přelijeme ganache a ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!