Muffiny z vařeného pomeranče s čokoládovým ganache
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 pomeranč
- 4 hřebíčky
- 1 badyán
- kousek celé skořice
- těsto:
- 2 vejce
- 120 g cukru (použito 60g třtinového a 60g bílého písku)
- 130 g hladká mouka
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- ganache:
- 100 g čokolády na vaření
- 120 ml šlehačky
- 20 g másla
- kandovaná pomerančová kůra
Postup Muffiny z vařeného pomeranče s čokoládovým ganache
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč omyjeme, vložíme do tlakového hrnce spolu s kořením, zalijeme, aby byl ponořený a vaříme 20 minut. Poté necháme vychladnout.
Zatímco se pomeranč vaří, svaříme si šlehačku s máslem do bodu varu, horkou nalijeme do misky s nalámanými kousky čokolády a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Za občasného zamíchání necháme vychladit. Vychladlý pomeranč rozmixujeme (celý, i se slupkou).
V míse ušleháme vejce spolu s cukrem do pěny, vmícháme mouku se solí a práškem do pečiva a nakonec promícháme s pomerančovou hmotou.
Plníme košíčky a pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 160°C.
Vychladlé upečené muffiny přelijeme ganache a ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.