Ovesné tyčky ze špaldové mouky a třtinového cukru

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g oloupaných mandlí
160 g ovesných vloček
120 g špaldové mouky
na špičku nože jedlé sody (prášku do pečiva)
150 g másla (Hery)
100 g čokolády na vaření
60 g třtinovéhu cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mandle nastrouháme najemno. Ovesné vločky v mikrotenovém sáčku nadrtíme a nasypeme do mísy.

  2. Mouku smícháme se sodou a přidáme ovesné nadrcené vločky.

  3. Přidáme mandle, cukr a máslo nakrájené na kousky.

  4. Všechny suroviny promícháme a těsto uložíme na 30 minut do chladu.

  5. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a tvarujeme válečky cca 10 cm dlouhé.

  6. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut. I když se nám nebudou zdát zlaté, vypneme troubu po této době a necháme tyčinky dojít a vychladnout na plechu.

  7. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a namáčíme do ní oba konce tyčinek (válečků). Odkládáme je na kovovou mřížku a necháme zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!