Ovesné tyčky ze špaldové mouky a třtinového cukru
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g oloupaných mandlí
- 160 g ovesných vloček
- 120 g špaldové mouky
- na špičku nože jedlé sody (prášku do pečiva)
- 150 g másla (Hery)
- 100 g čokolády na vaření
- 60 g třtinovéhu cukru
Postup Ovesné tyčky ze špaldové mouky a třtinového cukru
Postup přípravy receptu
-
Mandle nastrouháme najemno. Ovesné vločky v mikrotenovém sáčku nadrtíme a nasypeme do mísy.
Mouku smícháme se sodou a přidáme ovesné nadrcené vločky.
Přidáme mandle, cukr a máslo nakrájené na kousky.
Všechny suroviny promícháme a těsto uložíme na 30 minut do chladu.
Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a tvarujeme válečky cca 10 cm dlouhé.
Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut. I když se nám nebudou zdát zlaté, vypneme troubu po této době a necháme tyčinky dojít a vychladnout na plechu.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a namáčíme do ní oba konce tyčinek (válečků). Odkládáme je na kovovou mřížku a necháme zchladnout.