Pečená vepřová žebírka na pomerančích a medu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg vepřových žebírek
1 pomeranč
4 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
1 čajová lžička worcesterové omáčky
provencálské bylinky
grilovací koření
koření pikantní žebírka
1 čajová lžička chilli koření
pepř
sůl
rukola
pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 220°C.

  2. Do hrnce s vodou dáme hrst provencálských bylinek, vodu osolíme.

  3. Žebírka předvaříme po dobu 10-12 min., podle tloušťky.

  4. Během vaření si nachystáme marinádu z medu, plnotučné hořčice, worcesterové omáčky, šťávy z ½ pomeranče a chill.

  5. iPředvařená žebra dáme do kutchanu nebo zapékací mísy.

  6. Osolíme, opepříme, nakořeníme grilovacím kořením a kořením pikantní žebírka.

  7. Podlijeme vývarem a namarinujeme ¾ marinády.

  8. Na žebra naskládáme pro hezkou vůni nakrájená kolečka ze zbylé ½ pomeranče.

  9. Kutchan nebo zapékací mísu přiklopíme, dáme péct na hodinu v troubě na 220°C.

  10. Ke zbylé marinádě přilijeme naběračku vývaru a po ½ hodině pečení žebra přelijeme.

  11. Podáváme s pepřovou rucolou a teplým pečivem s bylinkami.

  12. *TIP*: Šťávu z výpeku servíruje v malých mističkách k jídlu pro namáčení nebo jí můžeme nechat lehce nesáknout pečivo jako přílohu. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!