Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g jehněčí kýty
- 1 palice česneku
- špetka bílého pepře
- sůl
- 1,5 polévkové lžíce másla
- čerstvá majoránka
- 100 g žampionů
- 250 ml černého piva
- 150 g slaniny
- 1 menší cibule
Postup Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem
Postup přípravy receptu
-
Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku.
Plátky ochutíme nasekanou a promnutou majoránkou (lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou).
Osolíme, okořeníme špetkou bílého pepře a obalíme bohatě v nasekané majoránce.
Na pekáčku rozpustíme lžíci másla, vložíme do rozehřátého másla oba plátky masa a zastříkneme černým pivem Takto necháme maso nejméně cca dvě hodiny odpočívat.
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200°C, po 30 minutách pak dál maso zvolna pečeme na 170°C. Přeléváme ýpekem a podléváme černým pivem.
Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu.
Dopečeme doměkka a stále podléváme výpekem. Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka).