Srnčí hřbet krájený našikmo

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 žloutek
0,25 kg moučkového cukru
1/10 l vlažné vody
1/10 l oleje
1/2 prášku do pečiva
0,25 kg polohrubé mouky
Krém:
1/4 l mléka
3 lžíce hrubé mouky
5-10 dkg mletých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a cukr třeme do pěny, přidáme olej a vodu a utřeme.

  2. Nakonec dáme vyšlehaný sníh, mouku a práš. do pečiva.

  3. Těsto rozdělíme na polovinu, do jedné poloviny dáme kakao.

  4. Naplníme dvě formy srnčího hřbetu-těsto bílé,těsto kakaové.

  5. Upečené krájíme srn. hřbety rovně a jednotlivé pásky střídavě tmavý a světlý slepujeme krémem a marmeládou, Polijeme buď čokoládou nebo potřeme krémem a posypeme kokosovou moučkou nebo ořechama.

  6. Hotové krájíme šikmo.

  7. KRÉM: Uvaříme 1/4l mléka, přidáme 3 lžíce hrubé mouky, 5-10 dkg ml. ořechů. Uvedeme do varu, vychladlou směs umixujeme s máslem a ml. cukrem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!