Vepřová plec pečená v sáčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece nebo 4 kotlety
2 lžíce sladkého kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička Ďábelského koření nebo červené papriky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého černého pepře
3 stroužky česneku
2 - 3 lžíce tmavé hotové jíšky
1 sáček na pečení
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme.

  3. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečicího sáčku.

  4. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovnáme. Sáček uzavřeme, dáme na plech, několikrát propíchneme jehlou a vložíme do předehřáté trouby.

  5. Pečeme asi 60 minut při 150°C, poté maso přelijeme do kastrolu. Šťávu můžeme nechat jen tak, nebo nastavit vodou a zahustit hotovou jíškou. Podáváme s vařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!