Vepřová plec pečená v sáčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece nebo 4 kotlety
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička Ďábelského koření nebo červené papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 3 stroužky česneku
- 2 - 3 lžíce tmavé hotové jíšky
- 1 sáček na pečení
- 100 ml vody
Postup Vepřová plec pečená v sáčku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme.
Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečicího sáčku.
Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovnáme. Sáček uzavřeme, dáme na plech, několikrát propíchneme jehlou a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme asi 60 minut při 150°C, poté maso přelijeme do kastrolu. Šťávu můžeme nechat jen tak, nebo nastavit vodou a zahustit hotovou jíškou. Podáváme s vařenými těstovinami.