Klobásky z pekáčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 bavorské klobásy (kdo chce použije jinou, popř. kvalitní špekáčky)
1 sklenka rajčat (pečených - viz. pozn., možno použít i drcená rajčata)
250 ml černého piva
1 lžíce sójové omáčky
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvé žampiony (dle chuti)
150 g slaniny
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj...)
olej
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.

  2. Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami. Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!