Klobásky z pekáčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 bavorské klobásy (kdo chce použije jinou, popř. kvalitní špekáčky)
- 1 sklenka rajčat (pečených - viz. pozn., možno použít i drcená rajčata)
- 250 ml černého piva
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvé žampiony (dle chuti)
- 150 g slaniny
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj...)
- olej
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Klobásky z pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.
Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami. Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.