Paštika z pečených paprik

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

2 velké červené papriky
1/2 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
trochu bazalky (lístky)
100 g Mascarpone
2-3 sušená rajčata v oleji
2 lžičky citrónové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky rozpůlíme, vybereme jaderník a spolu s půlkou červené cibule je naskládáme do zapékací misky, pokapeme je olejem a v troubě rozehřáté na 200°C je pečeme asi 30 minut, až pěkně změknou.

  2. Pak je necháme několik minut chladnout.

  3. Vlažné papriky spolu s cibulí dáme do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience a umixujeme na hladkou hmotu.

  4. Hotovou paštiku nandáme do malých mističek a necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!