Jablečný koláč s ovesnými vločkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 šťavnatá jablka
135 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
230 g cukru
½ lžičky mleté skořice
špetka soli
180 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, přidáme k ní všechny suché suroviny: vločky, cukr, skořici, sůl a dobře smícháme. Směs rozdělíme na tři stejné části.

  2. Rozehřejeme máslo a necháme ho částečně zchladnout.

  3. Z jablek odstraníme slupky i jádřince a nastrouháme je.

  4. Na dno menšího plechu nebo formy nasypeme jednu část sypké směsi s vločkami a rozprostřeme ji po celém dně. Směs moc nemačkáme, spíše ji necháme kypřejší. Na moučnou směs rozprostřeme polovinu nastrouhaných jablek, na ně opět rozprostřeme směs mouky s vločkami, na směs poklademe druhou polovinu strouhaných jablek a jablka zasypeme posledním dílem směsi mouky a vloček.

  5. Celý vršek koláče polijeme rovnoměrně zchladlým rozpuštěným máslem a dáme ho péct do předehřáté trouby na 180°C asi 40 minut, dokud se všechno máslo nevsákne dovnitř do koláče a povrch koláče nezezlátne. Necháme vystydnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!