Kuřecí řízek s citronem a koprem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehenní řízky (cca 300 g)
- 2 lžíce másla
- 1 menší červená cibule – jemně nakrájená
- 1 citron – polovinu použijeme na šťávu, polovinu částečně na ozdobu a dochucení
- hrst čerstvého kopru (v nouzi sáhneme i po sušených výhoncích)
- 125 ml kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí řízek s citronem a koprem
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozpustíme na střední teplotě máslo. Řízky osolíme, opepříme a opečeme dozlatova, což trvá tak 6 minut z každé strany. Řízky vyjmeme z pánve a dáme stranou. Udržujeme je však v teple.
Do pánve s výpekem přidáme červenou cibuli, citronovou šťávu, kopr a kuřecí vývar. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme, dochutíme solí a pepřem.
Vrátíme kuřecí řízky do pánve a ještě chvíli prohřejeme. Podáváme s rýžovým pilafem. Řízky přelijeme omáčkou. Přidáme plátek citronu na ozdobu i dochucení.