Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 celý menší celer i s veškerou natí
- 2 větší mrkve
- několik vařených brambor (nejlépe když zbydou od nějakého jídla)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Vegeta (uzený vývar ze žeber nebo voda)
- 1 lžičku másla
- pepř
- sůl
Postup Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Celer a mrkev si očistíme a nastrouháme, do uzeného vývaru, nebo vody dáme vyvařit nať z celeru, po 5-10 minutách jí vyndáme, přidáme nadrobno krájenou cibuli, plátky česneku a vaříme.
Po chvíli dáme nastrouhanou zeleninu, přidáme 100% Vegetu universal(pokud jsme vařili v uzeném vývaru, nemusíme dávat), pak opepříme, dosolíme podle chuti a přidáme šťouchané brambory, které si dopředu uvaříme, nebo můžeme použít, když zbydou od jídla, než je použijeme, tak je našťoucháme.
Ještě přidáme už bez vaření lžičku másla pro zjemnění a nakrájenou pažitku.