Šlehačková deli bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

1- 3 Deli čokoláda pistáciová
1 smetana na šlehání
250 ml krupicového cukru
500 ml polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Deli čokolády dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, moukou promíchanou s kypřícím práškem a poté opatrně sníh ušlehaný z bílků.

  3. Do vymíchaného těsta nastrouháme na hrubo Deli čokolády a lehce promícháme.

  4. Těstem naplníme připravenou bábovkovou formu, vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku mírně vychladnout, poté jí vyklopíme a studenou pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!