Šlehačková deli bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1- 3 Deli čokoláda pistáciová
- 1 smetana na šlehání
- 250 ml krupicového cukru
- 500 ml polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 4 vejce
Postup Šlehačková deli bábovka
Postup přípravy receptu
-
Deli čokolády dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, moukou promíchanou s kypřícím práškem a poté opatrně sníh ušlehaný z bílků.
Do vymíchaného těsta nastrouháme na hrubo Deli čokolády a lehce promícháme.
Těstem naplníme připravenou bábovkovou formu, vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku mírně vychladnout, poté jí vyklopíme a studenou pocukrujeme.