Tagliatele bolognese

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Těstoviny:
300 g mouky
3 vajíčka
sůl
bílý pepř
Omáčka:
100 g pancetta
150 g telecího mletého masa
150 g hovězího mletého masa
1 cibule
1 mrkev
1 celer
2 lžíce olivového oleje
1 dcl červeného vína
2 dcl bujónu nebo vývaru
2 dcl mléka
1 lžíce rajčatové omáčky
50 g parmazánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je dozlatova na 2 dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí mleté maso a mícháme, dokud neztratí barvu krve.

  2. Maso zalijeme 3 dcl domácího vývaru. Pak přidáme půl kila čerstvých, vyzrálých rajčat nebo 500 ml rajčatové omáčky. Nakonec skleničku červeného vína, sůl a bílý pepř podle chuti. Necháme vařit na mírném ohni hodinu a půl. Pokud se nám zdá, že se směs začíná vysušovat, přidáme vývar.

  3. Mezitím si připravíme tagliatelle. Odměříme si 300 g mouky, uděláme do hromádky mouky důlek. Dám do něj 3 vajíčka a začnu zpracovávat těsto. Jakmile je vše spojené, rozválíme na tenký plátek, který necháme vysušit 10 minut.

  4. Poté posypeme moukou, zamotáme a pokrájíme na tenké plátky, které oddělíme a necháme prosušit. Dále si připravíme vodu, nejlépe na 100 g těstovin 1 litr vody, a do ní přidáme mořskou sůl. Do vroucí vody pak vložíme těstoviny.

  5. Scedíme cca po 5 minutách, aby byly těstoviny aldente. Těstoviny vložíme do mísy a přidáme omáčku. Na těstoviny zalité omáčkou nastrouháme parmezán, který omáčku zahustí a propojí s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!