Bílkový řez s kávovým krémem a želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
7-8 bílků
210 g cukr krupice
90 g mleté oříšky
90 g polohrubé mouky
trochu prášku do pečiva
Krém:
400 ml mléka
2 ks vanilkového pudinku
2 lžíce instantní kávy
140 g cukr moučka
300 g másla (Hery)
2 lžíce rumu
Želatina:
0,7 sklenka zavařené ostružiny
2 lžíce želatiny v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: bílky s cukrem vyšleháme dohusta,jemně vmícháme oříšky promíchané s moukou a s práškem do pečiva vylejeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme ve vyhřaté troubě asi na 150st.dozlatova.

  2. Necháme vychladnout, potřeme krémem,dáme do studená a nahoru polejeme želatinou.

  3. Krém: v mléku rozmíchame inst.kávu a uvaříme puding, necháme zchládnout. Mezitím si vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding, nakonec rum a důkladně vyšleháme.

  4. Želatina: ostružiny vylejeme ze sklenky do kastrůlku a přivedeme k varu,odstavíme a vmíchame želatinu v prášku. Mám koupenou v Lidlu. Důkladně promícháme do rozpuštění. Necháme zchladnout, ale ne zcela, tak aby byla ještě tekutá a dala se rozlét po krému.

  5. Ještě jsem před polévaním krému ostružinovou želatinu přepasírovala přes sítko, obsahovala hodně semen.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!