Bílkový řez s kávovým krémem a želatinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 7-8 bílků
- 210 g cukr krupice
- 90 g mleté oříšky
- 90 g polohrubé mouky
- trochu prášku do pečiva
- Krém:
- 400 ml mléka
- 2 ks vanilkového pudinku
- 2 lžíce instantní kávy
- 140 g cukr moučka
- 300 g másla (Hery)
- 2 lžíce rumu
- Želatina:
- 0,7 sklenka zavařené ostružiny
- 2 lžíce želatiny v prášku
Postup Bílkový řez s kávovým krémem a želatinou
Postup přípravy receptu
-
Korpus: bílky s cukrem vyšleháme dohusta,jemně vmícháme oříšky promíchané s moukou a s práškem do pečiva vylejeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme ve vyhřaté troubě asi na 150st.dozlatova.
Necháme vychladnout, potřeme krémem,dáme do studená a nahoru polejeme želatinou.
Krém: v mléku rozmíchame inst.kávu a uvaříme puding, necháme zchládnout. Mezitím si vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding, nakonec rum a důkladně vyšleháme.
Želatina: ostružiny vylejeme ze sklenky do kastrůlku a přivedeme k varu,odstavíme a vmíchame želatinu v prášku. Mám koupenou v Lidlu. Důkladně promícháme do rozpuštění. Necháme zchladnout, ale ne zcela, tak aby byla ještě tekutá a dala se rozlét po krému.
Ještě jsem před polévaním krému ostružinovou želatinu přepasírovala přes sítko, obsahovala hodně semen.