Zapečená kýta s bramborem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa (já použila kýtu, může být i plec nebo krkovička)
- 8-10 ks brambor
- 1 větší cibule
- 6-8 stroužků česneku
- 1 smetana (stačí 12%)
- olej
- sůl
- pepř
- vegeta
- na ozdobu pažitka nebo zelená petrželka
- alobal na přikrytí
Postup Zapečená kýta s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíma na plátky, naklepeme a potřeme směsí soli, prolisovaného česneku a oleje.
Dáme do lednice odpočinout (i den dopředu).
Očistíme brambory a cibuli, nakrájíme na kostky, dáme na pekáč nebo jak kdo používá (já použila klasický plech), osolíme, opepříme, posypeme vegetou a promícháme.
Na takto připravené brambory poklademe maso a zalejeme smetanou. Ničím jiným nepodlévám, páč jak brambory, tak i maso poustí šťávu.
Vše přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 180°C 1 hodinu.