Babiččina mléčná omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1,2 l mléka
2 lžičky soli
4 lžičky cukru krupice
4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme na mírný plamen vařit 1 litr mléka a osolíme ho.

  2. Ve zbylých 2 dl mléka rozmícháme dohladka mouku a vlijeme do mléka. Když mléko začne vařit, stále mícháme a dáváme pozor, aby se omáčka nepřichytla ke dnu, ráda se připaluje. Vaříme poctivých 15 minut za stálého míchání na mírném ohni, před odstavením z plotýnky už jen dosladíme.

  3. Podáváme ihned, protože omáčka má tendenci rychle houstnout. Podáváme zásadně s domácím uzeným masem a bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!