Květáková kaše, která si nezadá s bramborovou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 hlavičky květáku
1/2 lžičky kmínu
1 lžíce oleje
3 lžíce lahůdkového droždí (tebi, ne klasické sušené droždí)
sůl
pepř
petrželka
pažitka
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na malé růžičky, můžeme přidat i nakrájený košťál, omyjeme, posypeme kmínem a uvaříme doměkka. Vaříme buď v páře, nebo podlitý trochou vody asi 10-15 minut.

  2. Vodu z vaření nevyléváme, bude potřeba při mixování kaše. Uvařený květák necháme mírně zchladnout a poté spolu s olejem, lahůdkovým droždím, solí, pepřem a trochou vody z vaření rozmixujeme dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!