Kotlety na sušených houbách s kapary

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 PL sádla
hrst namočených sušených hub
1-2 PL kaparů
1 KL kmínu
pár snítek tymiánu
1 KL kuliček jalovce
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce, zbytek oklepeme.

  2. V pekáčku rozpustíme sádlo, na něm orestujeme vymačkané houby (ne příliš dlouho, aby nezhořkly), pak vložíme maso a zprudka jej z obou stran opečeme.

  3. Přidáme tymián, kmín a jalovec, který rozmáčkneme naplocho nožem.

  4. Podlijeme lehce vodou nebo vývarem a dáme přiklopené do rozpálené trouby. V průběhu pečení podléváme podle potřeby. Po 45 minutách pekáček odkryjeme, přidáme kapary a dopečeme do měkka. Pokud máme šťávu řídkou, maso vyjmeme, udržujeme v teple, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.

  5. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a musíme nechat ještě cca 10 minut provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!