Falešné matjesy z hlívy ústřičné

Recepty, Houby

Suroviny

1 kg hlíva ustřičná
2 větší cibule
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30 minut.

  2. Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na půl kolečka a promícháme se solí, 3-4 ks bobkového listu, 5-6 kuličkami nového koření a 10 kuličkami celého pepře.

  3. Po uvaření houby slijeme a pořádně propláchneme studenou vodou. Smícháme s cibulí a napěchujeme do sklenic nebo jedné velké sklenice.

  4. Nakonec zalijeme olejem přes všechny suroviny a dáme do chladu odležet. Konzumovat můžeme po 3-4 dnech, ale ideální je počkat alespoň 8-10 dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!