Krém velouté z červené čočky s kuřecím masem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 200 g červené čočky
- 150 g kuřecích prsou
- 20 cl kokosového mléka
- 20 g másla
- trocha oleje (aby se máslo nespálilo)
- 1 cibule
- čerstvý koriandr
- 1 kávová lžička kari
- sůl
Postup Krém velouté z červené čočky s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle s trochou oleja. Cibuľu posypeme karí korením, zamiešame, aby sa cibuľka obalila v korení a pridáme šošovicu.
Zalejeme 40cl studenej vody a kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia v celku, prikryjeme, privedieme k bodu varu, stíšime plameň na slabý stupeň a necháme variť cca 15minút.
Keď je šošovica uvarená, vyberieme kuracie prsia a za 2 PL šošovice, ktorú dáme bokom. Zvyšok polievky rozmixujeme a osolíme.
Kuracie prsia vidličkou rozcupujeme na menšie kúsky, skôr vlákna.
Rozmixovaný krém podávame posypaný kuracími vláknami, čerstvým koriandrom a šošovicou, ktorú sme nemixovali, ale dali bokom.