Krém velouté z červené čočky s kuřecím masem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g červené čočky
150 g kuřecích prsou
20 cl kokosového mléka
20 g másla
trocha oleje (aby se máslo nespálilo)
1 cibule
čerstvý koriandr
1 kávová lžička kari
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle s trochou oleja. Cibuľu posypeme karí korením, zamiešame, aby sa cibuľka obalila v korení a pridáme šošovicu.

  2. Zalejeme 40cl studenej vody a kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia v celku, prikryjeme, privedieme k bodu varu, stíšime plameň na slabý stupeň a necháme variť cca 15minút.

  3. Keď je šošovica uvarená, vyberieme kuracie prsia a za 2 PL šošovice, ktorú dáme bokom. Zvyšok polievky rozmixujeme a osolíme.

  4. Kuracie prsia vidličkou rozcupujeme na menšie kúsky, skôr vlákna.

  5. Rozmixovaný krém podávame posypaný kuracími vláknami, čerstvým koriandrom a šošovicou, ktorú sme nemixovali, ale dali bokom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!