Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 větší cibule
- majoránka
- 3-4 stroužky prolisovaného česneku
- 1 PL hořčice
- 1 zakysaná smetana (nebo bílý jogurt)
- 1-2 vejce
- 2 PL škrobové moučky (strouhanka nebo polohrubá mouka)
- 4-5 PL zmražené barevné zeleniny s kukuřicí
- 1 sušená nadrcená chilli paprička
- pažitka
- libeček (jiné bylinky)
- vývar (voda)
- olej
- sůl
- pepř
- na náplň:
- 180 g dobré slaniny
- 150 g mozzarelly nebo hermelínu
- 1 červená paprika
- zelená nať z jarních cibulek
Postup Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, na jemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou, pepřem a bylinkami. Podle hustoty hmoty přisypáváme postupně škrobovou moučku (polohrubou mouku nebo strouhanku). Nakonec přimícháme zmraženou barevnou zeleninu s kukuřicí.
Masovou hmotu mokrou rukou rozprostřeme na vodou pokropenou mikroténovou fólii a rozprostřeme na větší placku. Na povrch placky položíme přes sebe větší plátky slaniny a na ně poklademe kolečka mozzarelly (hermelínu). Posypeme proužky červených paprik a pokrájenou zelenou natí z jarních cibulek.
Připravíme si velký obdélník alobalu, který potřeme olejem (tukem) a sekanou do něj přeneseme. Zabalíme do šišky. Dáme na plech nebo pekáček, podlijeme vývarem (vodou) a pečeme asi 25-30 minut na 180-200°C.
Po této době alobal odstraníme a sekanou dopékáme dalších 30 minut, aby měla hezkou kůrku a byla pěkně zlatavá. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. Výborná je sekaná i studená s chlebem a hořčicí. Můžeme také udělat dvě placky, na jednu polovinu masové placky dáme náplň a pak přikryjeme druhou polovinou masové hmoty (placky) a zabalíme.