Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
300 g mletého hovězího masa
1 větší cibule
majoránka
3-4 stroužky prolisovaného česneku
1 PL hořčice
1 zakysaná smetana (nebo bílý jogurt)
1-2 vejce
2 PL škrobové moučky (strouhanka nebo polohrubá mouka)
4-5 PL zmražené barevné zeleniny s kukuřicí
1 sušená nadrcená chilli paprička
pažitka
libeček (jiné bylinky)
vývar (voda)
olej
sůl
pepř
na náplň:
180 g dobré slaniny
150 g mozzarelly nebo hermelínu
1 červená paprika
zelená nať z jarních cibulek

Postup přípravy receptu

  1. Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, na jemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou, pepřem a bylinkami. Podle hustoty hmoty přisypáváme postupně škrobovou moučku (polohrubou mouku nebo strouhanku). Nakonec přimícháme zmraženou barevnou zeleninu s kukuřicí.

  2. Masovou hmotu mokrou rukou rozprostřeme na vodou pokropenou mikroténovou fólii a rozprostřeme na větší placku. Na povrch placky položíme přes sebe větší plátky slaniny a na ně poklademe kolečka mozzarelly (hermelínu). Posypeme proužky červených paprik a pokrájenou zelenou natí z jarních cibulek.

  3. Připravíme si velký obdélník alobalu, který potřeme olejem (tukem) a sekanou do něj přeneseme. Zabalíme do šišky. Dáme na plech nebo pekáček, podlijeme vývarem (vodou) a pečeme asi 25-30 minut na 180-200°C.

  4. Po této době alobal odstraníme a sekanou dopékáme dalších 30 minut, aby měla hezkou kůrku a byla pěkně zlatavá. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. Výborná je sekaná i studená s chlebem a hořčicí. Můžeme také udělat dvě placky, na jednu polovinu masové placky dáme náplň a pak přikryjeme druhou polovinou masové hmoty (placky) a zabalíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!