Mozaiková sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa (mix hovězí,vepřové 1:1)
1 ks kuřecích prsou
1 vejce
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
hrst jemných ovesných vloček
1 kapie
hrst mraženého hrášku
hrst mražené kukuřice
hrst osmažené cibule (měla jsem kupovanou)
hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, rozetřený česnek, sůl, pepř a ovesné vločky a společně dobře vymícháme.

  2. Kuřecí prso nakrájíme na kostky, papriku na silnější proužky a spolu s kukuřicí, hráškem, osmaženou cibulkou a posekanou petželkou zamícháme do masa.

  3. Formu na biskupský vymažeme olejem a masovou směs do ní upěchujeme.

  4. Pečeme na 150°C cca 45 minut.

  5. Po vytažení z trouby slijeme opatrně vypečenou šťávu zvlášť do kastrůlku,sekanou vyklopíme na tác a krájíme na plátky.

  6. Na talířích plátky sekané poléváme šťávičkou a podáváme s bramborovou kaší nebo s jinak upravenými brambory. Je dobrá i s pečivem, a to jak teplá, tak nastudeno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!