Portobello steak
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 žampiony Portobello
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule šalotka
- 1 chilli paprička
- 1 plátek ementálu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Portobello steak
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje.
Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran, ale hlavně ze spodní strany směsí česneku, soli a oleje. Jakmile je pánev rozpálena, tak vložíme žampiony a stáhneme teplotu. Necháme opékat z každé strany cca 7 minut – pokud jsou houby opravdu velké, můžeme chvilku přiklopit pokličkou.
Jakmile jsou žampiony opečeny a tepelně upraveny, tak je dáme bokem a udržujeme teplé. Na jeden žampion položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku si orestujeme jemně nasekanou šalotku a nasekanou chilli papričku. Servírujeme polité výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Příloha rozpečená bagetka.