Krkovička pro vítanou návštěvu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kg krkovice bez kosti vcelku
- Na marinádu:
- 4 lžíce bílého vína nebo 2 lžíce citrónové šťávy (když není k dispozici víno)
- 3 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- 1,5 lžičky soli
- Na náplň:
- 10 plátků uzeného masa (2 mm silné)
- 10 plátků sýra (2 mm silné)
- 150 g syrových žampionů (2 mm silné)
- Na pomazání:
- 2 lžíce oleje
Postup Krkovička pro vítanou návštěvu
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin.
Druhý den dáme do každého rozřežu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva.
Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně 2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.