Krkovička pro vítanou návštěvu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg krkovice bez kosti vcelku
Na marinádu:
4 lžíce bílého vína nebo 2 lžíce citrónové šťávy (když není k dispozici víno)
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
Na náplň:
10 plátků uzeného masa (2 mm silné)
10 plátků sýra (2 mm silné)
150 g syrových žampionů (2 mm silné)
Na pomazání:
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin.

  2. Druhý den dáme do každého rozřežu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva.

  3. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně 2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!