Hnízdečka plněná klobásou a zelím
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 ml teplé vody
- 45 g oleje
- 500 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- 30 g čerstvě droždí
- Náplň:
- klobása
- kyselé zelí
Postup Hnízdečka plněná klobásou a zelím
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dame do pekarne a zapneme pekarnu na program Testo.
Mezitim si nachystame klobasu, kazdy podle chuti. Ja jsem dala uzenou, ma to lepsi chut. Klobasku si nakrajime na kolecka.
Kysele zeli vymackame ze stavy, trocha pokrajime na mensi kousky.
Vykynute testo rozdelime na pulku a vyvalime na plat. Ten nakrajime na ctverce - asi 5 krat 5 cm.
Do kazdeho vlozime kysele zeli, na to kolecko klobasy a udelame satecek nebo bochnicek. Nechame chvili dokynout.
Pomaslujeme vejcem a vlozime do rozehrate trouby asi na 180 C. Peceme asi 45 min- podle trouby.