Šmakoun na hříbkách
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g Šmakouna s hlívou
- 1 cibule
- 500 g dušených hříbků
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 ml rostlinné smetany na vaření
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 2 lžičky drceného kmínu
- hrst petrželky
- hraška na zahuštění
Postup Šmakoun na hříbkách
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme hříbky a necháme 5 minut zarestovat.
Poté si zhruba třetinu hříbků dáme stranou, ke zbytku přilijeme vývar se smetanou a 10 minut povaříme. Vmícháme kmín, rozmixujeme a podle potřeby zahustíme hraškou.
Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, které jsme si dali předtím stranou a přihodíme k nim pokrájeného Šmakouna.
Krátce orestujeme a přidáme do omáčky. Nyní už zbývá jen dochutit solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou. Jako přílohu jsem zvolila dýňové noky.