Kýta v sladké chilli omáčce s hráškovou rýží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové kýty (může být i jiné maso)
- 3 velké šalotky
- 3 stroužky česneku
- 300 ml vývaru nebo vody s jedním gelovým bujonem
- 6 rajčat sušených, naložených v oleji
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžíci sojové omáčky
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- pepř
- sůl
- olivový olej
- větvička rozmarýnu
- větvička tymiánu
- 1 lžíci kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
- Dále:
- rýže
- hrst hrášku
- ½ menší kapie
- trochu zeleniny na ozdobu
Postup Kýta v sladké chilli omáčce s hráškovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, šalotky na kostečky, sušená rajčata na proužky a česnek prolisujeme.
Na pánvi s olejem osmažíme šalotky (ne moc do tmava) přidáme maso, sůl, pepř a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, chilli omáčku, česnek, kečup, hořčici a sojovou omáčku.
Vše promícháme a přendáme do PH nebo kdo nemá, tak přendá do kastrolku.
Přidáme vývar nebo vlažnou vodu s rozpuštěným masovým bujonem a byliny. Pomalý hrnec zapneme na 7 hodin LOW. (Ti co vaří v kastrolku, vaří velice pomalu, přikryté poklicí.)
Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obale a promícháme s hráškem.
Když máme hotovo a maso je měkké, ochutnáme, dochutíme a je-li moc řídké, zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody. V tomto případě ještě chvíli necháme provařit.
Hotový pokrm na talíři ozdobíme kousky kapie a zeleninou.