Segedínský králík s domácím houskovým knedlíkem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Segedínský králík:
750 g králičího masa
1 cibule
2 - 3 lžíce sádla
sůl
pepř
mletá paprika
1 lžíce hladké mouky
1 sklenice kysaného zelí
voda
1 kelímek zakysané smetany
Domácí houskové knedlíky:
150 - 200 ml mléka
500 g hrubé mouky
20 g droždí
1 vejce
120 g rohlíků
20 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Segedínský králík: Na tuku osmahneme na malé kousky pokrájené maso, které předem opepříme a osolíme.

  2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, a za stálého míchání opečeme. Poté poprášíme moukou a paprikou. Mírně podlijeme vodou, přidáme okapané, překrájené zelí a dusíme, až je maso měkké. Vmícháme smetanu a prohřejeme. Podáváme s domácím knedlíkem.

  3. Domácí houskové knedlíky: Z teplého mléka, soli, cukru, droždí a části mouky připravíme kvásek. Rohlíky nakrájíme na větší kostičky.

  4. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zalijeme kváskem a přidáme vejce.

  5. Zpracujeme těsto, zakryjeme a necháme kynout.

  6. Znovu prohněteme, zapracujeme nakrájené pečivo a vyválíme knedlíky.

  7. Opět necháme kynout a následně vaříme ve vroucí osolené vodě 12 – 15 minut podle velikosti.

  8. Uvařené propichujeme a potíráme tukem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!