Segedínský králík s domácím houskovým knedlíkem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Segedínský králík:
- 750 g králičího masa
- 1 cibule
- 2 - 3 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 sklenice kysaného zelí
- voda
- 1 kelímek zakysané smetany
- Domácí houskové knedlíky:
- 150 - 200 ml mléka
- 500 g hrubé mouky
- 20 g droždí
- 1 vejce
- 120 g rohlíků
- 20 g soli
Postup Segedínský králík s domácím houskovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Segedínský králík: Na tuku osmahneme na malé kousky pokrájené maso, které předem opepříme a osolíme.
Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, a za stálého míchání opečeme. Poté poprášíme moukou a paprikou. Mírně podlijeme vodou, přidáme okapané, překrájené zelí a dusíme, až je maso měkké. Vmícháme smetanu a prohřejeme. Podáváme s domácím knedlíkem.
Domácí houskové knedlíky: Z teplého mléka, soli, cukru, droždí a části mouky připravíme kvásek. Rohlíky nakrájíme na větší kostičky.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zalijeme kváskem a přidáme vejce.
Zpracujeme těsto, zakryjeme a necháme kynout.
Znovu prohněteme, zapracujeme nakrájené pečivo a vyválíme knedlíky.
Opět necháme kynout a následně vaříme ve vroucí osolené vodě 12 – 15 minut podle velikosti.
Uvařené propichujeme a potíráme tukem.