Salát (nejen) s černou čočkou
Recepty, SalátySuroviny
- 40 g cibule - jemně krájené
- 40 g řapíkatého celeru - tence krájeného
- 40 g červené papriky nebo kapie
- 120 g rajčat
- 150 g surimi tyčinek nebo vařené či smažené rybí maso
- 150-200 g vařené černé čočky
- pepř mletý
- sůl
- jablečný ocet (nebo vinný, balzamikový...)
- Dále dle chuti:
- majonéza
- hořčice plnotučná nebo dijonská
- lák z okurek
Postup Salát (nejen) s černou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím masem nebo surimi tyčinkami. Vařenou černou čočku přisypeme dle chuti.
Vše osolíme, opepříme, zakápneme jablečným octem nebo balzamikovým, promícháme a dáme krátce proležet do chladna.
Pokud chceme, můžeme ocet vynechat a do salátu můžeme vmíchat trochu majonézy, kterou ochutíme hořčicí a zředíme troškou láku, nebo jen zředěnou hořčicí bez majonézy, to záleží na chuti každého.
Podáváme samostatně nebo s pečivem.