Mozaika s mletým masem a brokolicí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

olej
2 stroužky česneku
1 cibule
300 g mletého masa (mix)
100 g žampiónů
1 menší brokolice
kousek pórku
1/2 barevné papriky
2 rohlíky
mlého
150 g eidamu
2 vejce
sůl mletý
černý pepř
chilli máslo na vytření pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji v pánvi osmahneme jemně nasekaný česnek a jakmile se rozvoní, přidáme pokrájenou cibuli.

  2. Ke zpěněné cibuli přidáme maso, za stálého míchání rozmělníme, orestujeme a přidáme na plátky nakrájené žampiony.

  3. Po nich následuje brokolice, kterou v předstihu obereme na růžičky a krátce povaříme. Dále přidáme pórek a papriku nakrájenou na kostičky.

  4. Orestovanou směs přeložíme do mísy a vmícháme do ní na kostičky nakrájené rohlíky svlažené trochou mléka (nesmí být rozmočené!) a jemně nastrouhaný eidam. Promíchanou směs zalijeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka a dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou chilli.

  5. Dáme do formy na srnčí hřbet vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15 až 20 minut. Upečený nákyp vyklopíme a nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!