Mozaika s mletým masem a brokolicí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- olej
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 300 g mletého masa (mix)
- 100 g žampiónů
- 1 menší brokolice
- kousek pórku
- 1/2 barevné papriky
- 2 rohlíky
- mlého
- 150 g eidamu
- 2 vejce
- sůl mletý
- černý pepř
- chilli máslo na vytření pekáčku
Postup Mozaika s mletým masem a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji v pánvi osmahneme jemně nasekaný česnek a jakmile se rozvoní, přidáme pokrájenou cibuli.
Ke zpěněné cibuli přidáme maso, za stálého míchání rozmělníme, orestujeme a přidáme na plátky nakrájené žampiony.
Po nich následuje brokolice, kterou v předstihu obereme na růžičky a krátce povaříme. Dále přidáme pórek a papriku nakrájenou na kostičky.
Orestovanou směs přeložíme do mísy a vmícháme do ní na kostičky nakrájené rohlíky svlažené trochou mléka (nesmí být rozmočené!) a jemně nastrouhaný eidam. Promíchanou směs zalijeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka a dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou chilli.
Dáme do formy na srnčí hřbet vymazané máslem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15 až 20 minut. Upečený nákyp vyklopíme a nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.