Domácí chlebík

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 hrnek žitné mouky
1 hrnek hladké mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
To vše nasypat do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme:
1 lžička octa
2 hrnky studené vody
1/2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. A promícháme, vznikne řídké těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12 až 18 hodin (nejlíp přes noc).

  2. Potom promísíme, posypeme moukou a necháme 30 minut odpočinout. Zatím si rozpálíme troubu na 230°C a vložíme do ní prázdný kastrol, 21 až 23 cm průměr, necháme rozpálit 30 minut.

  3. Do horkého suchého hrnce vyklopíme stěrkou těsto, zakryjeme poklicí a pečeme na 230°C asi 30 minut, pak odkryjeme a pečeme na 220°C dalších 20 až 30 minut. Chleba se nepřichytne a krásně se vyklopí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!