Hovězí guláš se žampiony
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 velká cibule (nebo dvě střední)
- cca 5 stroužků česneku
- 1 plnější lžíce mleté sladké papriky
- 1 rovná lžíce majoránky
- olej nebo sádlo
- sůl
- pepř mletý
- vývar dle potřeby
- jíška nebo záklechtka dle potřeby
Postup Hovězí guláš se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran. Ke konci smažení masa přisypeme ještě krátce osmažit i pokrájené žampiony, papriku a nasekaný česnek. Nakonec vmícháme i majoránku (ne, vařením nezhořkne), přilijeme asi 250 ml vývaru a dusíme na mírném ohni pod poklicí do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání.
Vývar dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky nebo záklechtky (voda+hladká mouka) a necháme provařit. Dle chuti ještě dosolíme a opepříme a můžeme podávat.
Podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo noky.