Polévka s rajčaty a červenou čočkou II.

Recepty, Polévky

Suroviny

asi 3/4 l vody nebo zeleninového vývaru
400 g rajčat
200 g červené čočky
2-3 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
tymián
pepř
sůl
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme zeleninový vývar (ze zeleniny nebo kostky). Pokrájíme cibuli a na lžíci olivového oleje ji orestujeme. Spaříme rajčata, oloupeme je a pokrájíme. Přidáme na osmaženou cibuli s prolisovaným česnekem a dusíme do změknutí. Pak přilijeme trochu vývaru a vše ponorným mixérem rozmixujeme.

  2. Do tohoto základu přidáme propláchnutou červenou čočku a vaříme pozvolna do změknutí, společně s bobkovým listem. Doplníme zbylým vývarem a dle chuti osolíme, opepříme.

  3. Podáváme s posekanou petrželkou nebo s nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!