Polévka s rajčaty a červenou čočkou II.
Recepty, PolévkySuroviny
- asi 3/4 l vody nebo zeleninového vývaru
- 400 g rajčat
- 200 g červené čočky
- 2-3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- tymián
- pepř
- sůl
- 2 bobkové listy
Postup Polévka s rajčaty a červenou čočkou II.
Postup přípravy receptu
-
Připravíme zeleninový vývar (ze zeleniny nebo kostky). Pokrájíme cibuli a na lžíci olivového oleje ji orestujeme. Spaříme rajčata, oloupeme je a pokrájíme. Přidáme na osmaženou cibuli s prolisovaným česnekem a dusíme do změknutí. Pak přilijeme trochu vývaru a vše ponorným mixérem rozmixujeme.
Do tohoto základu přidáme propláchnutou červenou čočku a vaříme pozvolna do změknutí, společně s bobkovým listem. Doplníme zbylým vývarem a dle chuti osolíme, opepříme.
Podáváme s posekanou petrželkou nebo s nastrouhaným sýrem.