Dort bonboniera

Recepty, Dorty

Suroviny

15 dkg cukru
5 vajíček (oddělíme bílky od žloutků)
5 lžic oleje
12 dkg hl. mouky
(Pekla jsem z 6 dávek - váha bonboniery byla 6 kg.
Cukr vyšleháme s bílky do sněhu, přidáme 5 žloutků- šleháme, 5 lžic oleje- šleháme a nakonec vmícháme hl. mouku. Upečeme pláty ze kterých bonbonieru složíme a slepíme).

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé pláty promažeme marmeládou, krémem (trochu krému bez ovoce si dáme stranou) s rozmixovanými mandarinkami. Záleží na každé z nás, jaký krém použije. Celý vršek bonboniery pomažeme krémem bez ovoce, dáme vychladit a potáhneme Formixem. Zdobíme různými motivy - já jsem použila motiv bonboniery. Piškotový korpus jsem použila od paní Ivanky, která pekla autíčkový dort - super recept a všem moc chutnalo! Recept jsem si uložila mezi oblíbené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!