Slané dorty od Jitky

Recepty, Dorty

Suroviny

Kynuté těsto:
500 g hladké mouky
1 balíček sušeného droždí (10 g)
1 lžička cukru
290 ml mléka
1 lžíce oleje
1 lžička citronové šťávy
1 vejce
2 lžičky soli
Na ozdobu:
poličan
paprikáš
herkules
pomazánka finská
pomazánka česnekovo sýrová (Kaufland)
plátkový a uzený sýr
salát
nakládané kukuřičky
cherry rajčata
okurka
ředkvičky
olivy
4 vejce natvrdo
pórek
sýr tvrdý

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky s trochou cukru a droždí, oleje, vejce, citronové šťávy, soli a mléka zaděláme těsto.

  2. Přeložíme do jakékoliv formy a necháme v teple vykynout.

  3. Poté je pečeme 45 minut ve vyhřáté troubě na 175°C.

  4. Upečený korpus 2x prokrojíme, ale ještě před tím skrojíme případné nerovnosti na jeho povrchu.

  5. Na spodní plát korpusu rozetřeme finskou pomazánku a poklademe kolečky vajec uvařených natvrdo, přiklopíme druhým plátem potřeným zespodu zbytkem finské pomazánky.

  6. Další vrstvu tvoří česneková pomazánka, poklademe plátkovým sýrem a přiklopíme plátem potřeným zespodu zbytkem česnekové pomazánky.

  7. Přiložíme třetí plát korpusu a celý základ dortu potřeme česnekovou pomazánkou.

  8. Nakonec jej ozdobíme podle fantazie. Recept jsem použila od paní Ivany Egertové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!