Kynuté dýňové koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g hladké mouky
- 100 g jemně nastrouhané dýně (hokaido)
- 1 žloutek
- 30 g droždí
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 ml mléka
- 80 ml oleje
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- 1/2 lžičky soli
- Náplň:
- jakákoliv (máková, tvarohová, povidlová...)
- Drobenka:
- 150 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- Na potření:
- kousek másla
- rum
Postup Kynuté dýňové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného a oslazeného mléka dáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a zbytek surovin. Vypracujeme nelepivé, pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na hodinku vykynout.
Mezitím smícháme oblíbenou náplň a uděláme drobenku. Z vykynutého těsta odebíráme lžící kousky, které plníme náplní. Klademe na plech s pečícím papírem.
Do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190°C do růžova.
Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.